Turun katuja ja toreja - Nimistöhistoriaa keskiajalta nykypäivään - Kupila Sanna - Söderström Marita - Kujansuu Ulla - Perälä Tauno | Kirja-Kissa Oy | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Turun katuja ja toreja - Nimistöhistoriaa keskiajalta nykypäivään

Kupila Sanna - Söderström Marita - Kujansuu Ulla - Perälä Tauno

Kauppias

Kirja-Kissa Oy

Kunto

Käytetty - hyvä (K3)

Saatavilla

1 kpl

Hinta
24,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

9789515951502

Tuoteryhmä

Kustantaja

Turun Museokeskus

Kieli

suomi

Painovuosi

2011

Painos

Sidonta

Sidottu, kuvakansi

Sivumäärä

437

Numeroitu

Ei

Signeerattu

Ei

Ensimmäinen painos

Ei


Tuotteen lisätiedot
Postitus pakettina 6 euroa. Kadun- ja paikannimet ovat aina syntyneet tarpeen mukaan, ja niillä on oma historiansa, jota Turun katuja ja toreja. Nimistöhistoriaa keskiajalta nykypäivään -kirja selvittää. Runsaasti kuvitettu kirja sisältää mielenkiintoisia ja harvoin nähtyjä kuva-aarteita vanhasta Turusta. Kirjassa on 440 sivua. Turun katuja ja toreja -kirja sisältää myös Turun keskusta-alueen katunimistöstä v. 1996 ja 2001 ilmestyneet julkaisut. Kirja on täysin uudistettu, täydennetty ja uudelleen toimitettu teos, jossa uusina tutkimuksina ovat mukana artikkelit Turun alueen vanhimmista, ennen vuoden 1827 paloa käytössä olleista kadunnimistä sekä nimistötoimikunnan ja sen edeltäjien historiasta. Kirjassa on myös havainnollistavia karttoja, joiden avulla selviää missä jotkin vanhat kadut aikanaan sijaitsivat.
Turun katuja ja toreja -kirjan kirjoittajat ovat Turun asemakaavan ja sen nimistön asiantuntijoita. Kaupungin varhaisimpien nimien historiallista taustaa ja asemakaavahistoriaa ovat selvittäneet Museoviraston pääjohtaja Juhani Kostet, Turun museokeskuksen tutkija Sanna Kupila ja professori Tauno Perälä. Turun asemakaavaosastolla työskennellyt, jo edesmennyt asemakaava-arkkitehti Hilkka Junnila on tutkinut Turun asemakaavanimistöä. Kaupungin kaavoitusarkkitehti Iina Paasikivi puolestaan selvittää, miten Turun keskustan asemakaava on kehittynyt ja muuttunut Engelin kaavasta lähtien. Turun kaupungin nimistötoimikunnan jäsen yliopistonlehtori Veikko Laakso valottaa osaltaan kaupungin nimistötoimikunnan historiaa.

Tuote lisätty myyntiin 2/18/2022. Tuotetietoja muokattu viimeksi 2/18/2022.

Osta Kupila Sanna - Söderström Marita - Kujansuu Ulla - Perälä Tauno : Turun katuja ja toreja - Nimistöhistoriaa keskiajalta nykypäivään Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...