Kapinallinen kauppa. Helsingin Osuuskauppa Elanto 1905-2015 - Kuisma Markku (ym.) | Finn-Scholar - Tietokirjoja | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Kapinallinen kauppa. Helsingin Osuuskauppa Elanto 1905-2015

Kuisma Markku (ym.)

Kauppias

Finn-Scholar - Tietokirjoja

Kunto

Käytetty - erinomainen (K4)

Saatavilla

1 kpl

Hinta
12,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

9789522343215

Tuoteryhmä

Kustantaja

Siltala

Kieli

suomi

Painovuosi

2015

Painos

1

Sidonta

Sidottu, kansipaperi

Sivumäärä

505

Numeroitu

Ei

Signeerattu

Ei

Ensimmäinen painos

Ei


Tuotteen lisätiedot
Kansipaperi.Mitä Helsinki olisi ilman Hämeentien punatiililinnakkeita, Hakaniemen ja Sokoksen tavarataloja, Hotelli Vaakunaa tai Vallilan kahvipaahtimoita? Tai Elannon ahkeria mehiläisiä, jotka seiniin valettuina muistoina kertovat kaupunkikortteleiden tiheästä kivijalkapuotien verkostosta? Helsinki olisi ilman muuta köyhempi kaupunkikuvaltaan ja -kulttuuriltaan. Kaupunkilaiset olisivat ainakin muistoissa köyhempiä ja muutenkin heikommilla. Koko Suomi ja maailma olisivat erilaisia, tavalliselle ihmiselle huonompia, ilman sitä suurta kansainvälistä liikettä, jonka paikallisia ilmentymiä voimme syyttää tai kiittää punatiilitorneista, Vaakunasta ja keskustan funkkis-tavaratalosta. Useimmat helsinkiläiset asioivat päivittäin kaupoissa, joiden tarina alkoi toistasataa vuotta sitten helvetillisten työolojen, elintarvikkeiden epähygienian ja hintakiskonnan kauhistelusta. Helsinkiläiset perustivat 1905 Osuusliike Elannon, josta kehittyi jo ensimmäisen maailmansodan loppuun mennessä monialainen suurliike. Elannosta puolestaan erkaantui sisällissodan jälkeen 1919 Helsingin Osuuskauppa HOK. "Kenen kassia kannat", kaikui kysymys. Pitkään Elannossa asioi työväki, kun taas HOK:ia suosi varakkaampi väestö. Kirja kertoo Elannon ja HOK:n tarinan, kaupunki-, kulttuuri- ja yrityshistoriaa yhteen punoen. Se lähtee yhteisestä alusta ja etenee läpi pitkän keskinäisen kilpailuvaiheen yllättävään yhdistymiseen: HOK-Elannon syntyyn vuoden 2004 fuusiossa.

Tuote lisätty myyntiin 4/23/2022. Tuotetietoja muokattu viimeksi 5/12/2022.

Osta Kuisma Markku (ym.) : Kapinallinen kauppa. Helsingin Osuuskauppa Elanto 1905-2015 Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...