Huligaanit - Katuelämää Sörkassa suurlakosta sisällissotaan - Koskela Kari | Divari & Antikvariaatti Kummisetä | Antikvaari - kirjakauppa verkossa

Paina suurentaaksesi kuva

Tuotekuva

Huligaanit - Katuelämää Sörkassa suurlakosta sisällissotaan

Koskela Kari

Kauppias

Divari & Antikvariaatti Kummisetä

Kunto

Uusi

Saatavilla

9 kpl

Hinta
16,00 EUR
Tuotetiedot

ISBN

9789517463829

Tuoteryhmä

Kustantaja

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Kieli

suomi

Painovuosi

2018

Painos

2.

Sidonta

Nidottu, kansikuva

Sivumäärä

250

Numeroitu

Ei

Signeerattu

Ei

Ensimmäinen painos

Ei


Tuotteen lisätiedot
Keitä olivat Helsingin huligaanit? Lontoossa nousi julkisuuteen 1800-luvun lopussa uusi käsite - huligaanit. Työläiskaupunginosien erikoisesti pukeutuneet nuoret jengiläiset tappelivat, ryöstivät ohikulkijoita ja käyttäytyivät väkivaltaisesti poliiseja kohtaan. Lehdistö kauhistui uutta ilmiötä. Suomessa huligaanit ovat osa Helsingin historiaa. Myyttiset ja jälkikäteen romantisoidut Sörkan katupojat olivat tunnettuja elämäntavastaan, jossa väkivallasta tuli ihmisarvon mitta. Vuoden 1905 suurlakon jälkeen huligaanit ja sakilaiset tulivat myös osaksi kiristyvää keskustelua työväenliikkeen ja porvarillisten puolueiden välillä. Kari Koskelan teos kertoo 1900-luvun alun Helsingistä ja katujen vaarallisesta vetovoimasta. Millainen oli Sörkan huligaanien ja sakilaisten maailma?

Tuotetietoja muokattu viimeksi 3/30/2022.

Osta Koskela Kari : Huligaanit - Katuelämää Sörkassa suurlakosta sisällissotaan Antikvaarista

Samalta kauppiaalta

Selaile saman kauppiaan valikoimaa tästä! Säästät usein postikuluissa, kun tilaat samalta kauppiaalta useamman tuotteen kerralla, kuin että tilaisit eri kauppiailta!

Tuote-ehdotukset

Tuote-ehdotuksia ladataan...