Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Sota Suomesta

Suomen sota 1808-1809

Jussi T. Lappalainen

Kirjasarja: Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran toimituksia, osa 1148

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Sota Suomesta : Suomen sota 1808-1809

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Sota Suomesta" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Tammi

Sidosasu

Nahkaselkäinen

ISBN

9515930944

9789515930941

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Juhlateos Sota Suomesta Suomen sota 1808-1809 on havainnollisin ja monipuolisin yleisesitys sodasta, jonka syttymisestä on 2008 kulunut 200 vuotta ja joka katkaisi Suomen monisatavuotisen yhteyden vanhaan emämaahan Ruotsiin: tilanne synnytti lopulta autonomisen Suomen. Loistokas, monin osin aiemmin julkaisematon kuvitus, ruotsalaisista ja venäläisistä arkistoista löytyneet autenttiset aikalaiskartat, rintamaliikkeitä kuvaavat uudet kartat sekä otteet ajan teksteistä ja asiakirjoista luovat vahvaa ajankuvaa paitsi itse sotatoimista myös politiikasta sekä sotilaiden ja siviilien arjesta ja elämästä sodan oloissa. Kirja selvittelee sodan kulkua monesta eri näkökulmasta. Miten Euroopan 1800-luvun alun häirikkö, keisari Napoleon, vaikutti Ruotsin ja Suomen kohtaloihin? Millaiset kahden armeijan upseerit ja miehet olivat vastakkain? Oliko Suomen armeijan peräytyminen kevättalvella 1808 virhe? Miksi luja Viaporin linnoitus antautui? Miten kesän voittoisa eteneminen kulminoitui sotaonnen kääntymiseen? Mitä kuningas Kustaa IV Aadolf sodassa teki? Oliko Porilaisten marssi vuoden 1808 porilaisten marssi? Mikä on Sven Tuuva -myytin tausta? Miten sota 1809 jatkui Ruotsin puolella? Mitä kaikesta seurasi? Teoksen kirjoittajina on kolme eturivin sotahistorian tutkijaa, Suomen historian emeritusprofessori Jussi T. Lappalainen, Ruotsinmaanpuolustuskorkeakoulun dosentti Lars Ericson ja Turun yliopiston dosentti Ali Pylkkänen. Heidän asiantuntevasta esityksestään kasvaa vakuuttava ja vaikuttava yleisesitys Ruotsin ja Suomen kohtalonvuosien vaiheista.

Aiheet

historia

Suomi

Suomen sota 1808-1809

sotahistoria

1800-luku

Ruotsi

Venäjä

Ruotsin vallan aika