Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Jumalainen näytelmä

dramaturgisia työkaluja

Paula Salminen

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Jumalainen näytelmä : dramaturgisia työkaluja

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Jumalainen näytelmä" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Like

Sidosasu

Nidottu, kansikuva

ISBN

9520108092

9789520108090

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Kuinka menestysteos kirjoitetaan. Lukuisten menestyneiden nykyprosaistiemme tausta on draamassa. Tämä ei ole mikään ihme, sillä draaman ja dramaturgisten keinojen ymmärtäminen antaa monipuoliset välineet kirjoittamiseen. Näytelmä on uutta ajattelua luovaa kirjallisuutta ja lajina sallivampi kuin esimerkiksi perinteinen romaani. Näytelmäkirjailijan koulutuksen saaneista kirjoittajista on noussut merkittäviä ja suomalaiseen kirjallisuuteen uusia tuulia tuoneita romaanikirjailijoita, kuten Sofi Oksanen ja Laura Gustafsson. Kirja antaa välineitä ja inspiraatiota kaikenlaiseen kaunokirjalliseen kirjoittamiseen ja dramaturgiseen ajatteluun. Kirjassa kukin nuoren polven kirjoittaja avaa omaa kirjoittamistaan jonkin dramaturgisen työkalun avulla. Kirjoittajia kirjan toimittajien lisäksi ovat muun muassa Paavo Westerberg, Laura Gustafsson, Okko Leo, Saara Turunen, Tuomas Timonen, Milja Sarkola, Anna Koregerus, Heini Junkkaala ja Miira Sippola. Mukana on myös jo pitkän kirjailijan uran tehneitä teatterintekijöitä, kuten Pirkko Saisio, Leea Klemola, Laura Ruohonen ja Juha Jokela. Näytelmätekstin ja esityksen suhdetta pohtivat kirjailija-ohjaajat Saana Lavaste ja Mika Myllyaho. Tekstien omaäänisyys ja persoonallisuus innostavat lukijaa ajattelemaan ja kehittämään omaa kirjoittamistaan uudella tavalla.

Aiheet

luova kirjoittaminen

Junkkaala, Heini.

draama

kirjoittaminen

lastennäytelmät

proosa

rakenne

dramaturgia

näytelmät

esitys

näyttämötekniikka

kieli

kirjallisuuden kieli

fiktiiviset henkilöt

henkilökuvaus

kuvat

paikka

maisema

Suomi

teatteri

historia

kirjallisuudenhistoria

Dante Alighieri.

Divina Commedia.

Sippola, Miira.

Myllyteatteri.

dramatisointi

esitykset

Gustafsson, Laura.

Pet Shop.

Pet Shop (kuunnelma)

genret

kuunnelmat

jännityskirjallisuus

erotiikka

ohjelmatarjonta

teatterinjohtajat

haastattelut

Kristuksen morsian.

ohjaus

romaanit

prosessit

näytelmäkirjallisuus

dramaturgit

näytelmäkirjailijat

kääntäminen

teatteriohjaus