Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Kissatappelu

Madrid 1936

Eduardo Mendoza

Kirjasarja: Keltainen kirjasto, osa 433

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Kissatappelu : Madrid 1936

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Kissatappelu" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Tammi

Sidosasu

Sidottu, kansipaperi

ISBN

9513163199

9789513163198

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Seikkailua, historiaa, taidetta ja burleskia!
Palkittu lukuromaani tempaa hengästyttävälle matkalle 1930-luvun Madridin meluisiin baareihin, mielenosoittajien keskelle Puerta del Solille ja aarteita pursuaviin museoihin. Poliittisista ja taloudellisista vaikeuksista kärsivä Espanja näyttäytyy räjähdysherkässä tilanteessa, joka tuntuu hyvin tutulta juuri nyt.
Englantilainen taidehistorioitsija Anthony Whitelands saapuu junalla Madridiin kevättalvella 1936. Hänen on tarkoitus arvioida paikallisen merkkimiehen, Igualadan herttuan, taidekokoelma ja nauttia Pradon taidemuseossa mestarinsa Velázquezin maalausten lumosta. Vaarallisesti kuohuva kaupunki vetää Anthonyn kuitenkin mukanaan suureen seikkailuun, johon falangistipomo, turvallisuuspoliisi, Iso-Britannian suurlähetystö, neuvostovakooja, tuleva diktaattori ja merkittävä taidepaljastus antavat merkittävän lisänsä. Puhumattakaan kiihkeistä espanjattarista!
Espanjalaisen Eduardo Mendozan (s. 1943 Barcelonassa) <i>Kissatappelu</i> sai vuoden 2010 Planeta-palkinnon, joka on arvoltaan maailman suurin kirjallisuuspalkinto. Vuonna 2015 Mendoza palkittiin elämäntyöstään arvostetulla Franz Kafka -palkinnolla, jonka aiempiin voittajiin kuuluvat Péter Nádas, Elfriede Jelinek, Harold Pinter ja Amos Oz. Tammen Keltaisessa kirjastossa on julkaistu <i>Kissatappelun</i> lisäksi romaanit <i>Ihmeiden kaupunki</i> ja <i>Tulvan vuosi</i>.

Aiheet

Whitelands, Anthony,

fikt.

psykologiset romaanit

historialliset seikkailuromaanit

huumori

fasismi

Espanja

1930-luku

pelko

kommunismi

poliittinen epävakaisuus

arviointi

arvoesineet

taideväärennökset

maalaukset

juonittelu

naissuhteet

britit

taidehistorioitsijat

vakoojat

kaupungit

Madrid

1936