Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Suomalaisia juomalaseja

Kaisa Koivisto

Kirjasarja: Keräilijän aarteet

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Suomalaisia juomalaseja

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Suomalaisia juomalaseja" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

WSOY

Sidosasu

Nidottu

ISBN

9510357472

9789510357477

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Keräilijän aarteet -sarjan neljäs opas paneutuu suomalaisen juomalasin kiehtovaan historiaan. Suurimpien lasitehtaiden, Nuutajärven, Iittalan, Karhulan ja Riihimäen ¿ rinnalla esitellään myös muita, vähemmän tunnettuja valmistajia. Kirjassa on yli 300 juomalasia lähes 200 vuoden ajalta. Selkeä kuvitus ja asiantuntevat tiedot rikastuttavat keräilyharrastusta ja auttavat omien aarteiden tunnistamisessa. Alkuaikoina mallit olivat anonyymeja, mutta laseja suunnitelleiden, nimekkäiden ja palkittujen muotoilijoiden lista on pitkä: Göran Hongell, Gunnel Nyman, Aino ja Alvar Aalto, Kaj Franck, Helena Tynell, Tapio Wirkkala, Timo Sarpaneva, Nanny Still, Saara Hopea, Oiva Toikka, Heikki Orvola, ja kymmenet muut. Kirjan juomalasit ovat Suomen lasimuseon kokoelmista ja suomalaiseen lasiin erikoistuneista vanhan tavaran liikkeistä. Kaisa Koivisto on Suomen lasimuseon intendentti, Sirpa Westerholm on toimittanut Keräilijän aarteet ¿sarjan ensimmäisen osan Arabian kahvikuppeja ja mukeja (2006). Lisäksi sarjaan kuuluvat Arabian kannuja (2008) ja Arabian purkkeja ja pilkkumeita (2009).

Aiheet

juomalasit

historia

Suomi

lasiteollisuus

keräily

juoma-astiat

astiat

lasi

dryckeskärl

glas

glasindustri

samlarverksamhet

Finland

lasituotteet

mallistot

kuvastot