Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Pielisjoen lohensoutajat

Matti Kettunen

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Pielisjoen lohensoutajat

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Pielisjoen lohensoutajat" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Karisto

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9512345404

9789512345403

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

1960-luvulle tultaessa lohen vaelluskannat alkoivat olla historiaa lähes kaikissa eteläisen Suomen joissa. Yleisesti tiedettiin, että kalastajan piti matkustaa vähintään Lappiin, jos mieli pyytää vakavissaan kalojen kuningasta. Mutta aivan kaikki ei ollut mennyttä. Pieni joukko Joensuun seudulla asuneita kalastajia havaitsi täysin sattumalta, että Saimaan järvilohi, joka tuntui vaipuneen unohduksiin kannan heikennyttyä, pääsi vieläkin kutunousulle Pielisjokeen. Muutama kokeilureissu paljasti, että jokainen loppukesä toi heidän kotiseutujaan halkovaan virtaan jopa kymmenkiloisia saimaanlohia, joista kukaan muu ei tuntunut tietävän. Niin alkoi yli vuosikymmenen kestänyt lohensoutuperinne, jonka pieni piiri salasi visusti. Se tuotti uskomattomia saaliskaloja, samoin tarinoita ja valokuvia, jotka Matti Kettunen on koonnut yllättävään, viihdyttävään ja näyttävään kirjaansa. Tämä teos kuuluu jokaisen lohenpyytäjän kirjahyllyyn.