Antikvaari
Hae tuotteitaAsiakaspalveluLuo asiakastiliKirjaudu

Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja

Mervi Koski

Ei tuotekuvaa

Kirjoita arvostelu

Tuote ei saatavilla

Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja

Lisää tuote omalle toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotetta tulee saataville Antikvaariin!

Haetaan tuotteita...

Teosta "Suomalaisia haltijoita ja taruolentoja" ei välttämättä ole tällä hetkellä saatavilla Antikvaarista tai teoslistamme on vielä puutteellinen. Katsothan samankaltaiset tuotteet sekä alempaa löytyvät tuote-ehdotuksemme teokseen liittyen. Voit myös lisätä tämän teoksen toivelistallesi ja saat halutessasi ilmoituksen sähköpostiisi, kun tuotteita tulee saataville.

Samankaltaiset tuotteet

Haetaan...

Tiedot

Kustantaja/julkaisija

Karisto

Sidosasu

Sidottu, kuvakannet

ISBN

9512349264

9789512349265

Tuoteryhmät

Ei tiedossa

Kieli

suomi

Alkuperäinen nimi

-

Esittely

Pirteä ja ajanhenkinen, lähinnä nuorille lukijoille suunnattu sukellus suomalaiseen kansantarustoon poimii esiin niin veden väkeä ja ilmojen haltijoita kuin kotitonttuja ja kummituksiakin. Ahti, Vellamo, Hiisi, Ukko, Tapio, Mielikki, Pellonpekko, ilmattaret, koirankuonolaiset, kalman väki, trullit. Monista lasten- ja nuortenkirjoista tuttu Mervi Koski esittelee värikkään joukon taruolentoja tapoineen, ominaisluonteineen ja vaikutusalueineen. Moniin hahmoihin liittyy mielenkiintoisia pieniä tarinoita ja sanontoja, jotka elävät tuoreina tänäkin päivänä. Joihinkin liittyy myös muita kytköksiä nykypäivään, ovatpa jotkut saaneet ihan uuden modernin ilmenemismuodonkin, esimerkkinä vaikkapa hirviöyhtye Lordi. Tällaisia hauskoja pieniä anekdootteja pilkahtelee erillisinä tietoiskuina tekstin lomassa. Sakari Tiikkajan kuvitus irrottelee yltäkylläisestä aineistosta letkeitä kuvakulmia. Teos on ihastuttava lahjakirja folkloristiikasta kiinnostuneelle aikuislukijallekin.

Aiheet

kansanperinne

uskomukset

taruolennot

haltijat

kummitukset